• Bluestrain gir deg pulsen på bluesen i Norge hver uke året rundt !

  Gjennom 16 år og over 800 radioprogrammer har Norges blueselskere fått servert det beste innen blues !
 • Blues in Hell 2016 - 25 års jubileum - mange attraksjoner !

  Kjøp billetter for festivalen her ! Read More
 • Cyndi Lauper ute med nytt album - "Detour" Et fantastisk album med gode omtaler fra media !

  Hør og bedøm selv her - Read More
 • 1
 • 2
 • 3
Sunday, January 07, 2018 rhl

 

Den største og viktigste markeringen her på berget var 30 års-feiringen av Notodden Bluesfestival. Det var store forventninger men også negative mishagsytringer om festivalen gikk den rette veien i bluesens tjeneste. De mindre intime stedene som har forsvunnet etter hvert, Hovigs Hangar som er et stort telt med tidvis dårlig lyd og upersonlig image og for lite blues a la Mississippi delta blues og en snittalder på publikummet som vitnet om stagnasjon og nedtelling. Folkets svar er antall solgte billetter som etter sigende skulle ligge på ca. 25.000. Dette fortalte klart at Notodden Bluesfestival lever i beste velgående og er sjefen i bluesnorge! Hovedtrekkplasteret var 80-årige Budd Guy som heller ikke skuffet denne kanskje siste gangen! 

 

20 års jubileet for Bluesnews og Norsk Bluesunion ble behørig markert på Rockefeller med de fleste av Norges fremste bluesartister. Knut Reiersrud er et must i en sånn anledning og selvfølgelig var Rune & Co fornøyd med å ha booket inn fjorårets blueshelt Adam Douglas som med sin eminente stemme og showmanship  vant Stjernekamp. Hele 500 publikummere koste seg og nøt Rick Estrin & Nightcats, Heidi Solheim, souldivaen Stina Stenerud og mange flere. Ellers var det snakkende lydnivået så høyt at den overdøvet det som skjedde på scenen hvis du ikke stod langt fremme. Personlig syntes jeg at det kunne oppfordres fra scene om å dempe seg litt for at flere kunne nyte lydmessig det som skjedde. Hva med en eller flere egen avdelinger for snakketrengte? Ellers godkjent.

 

Vi har nevnt Adam Douglas sitt fantastiske karrierehopp ved å vinne Stjernekamp med all fokusen og mulighetene som følger. Håper det drypper litt på klokkern (bluesen) også! 

 

Flere utgivelser på slutten av året med Joe Rusi Band, Ronny Aagren and His Blues Gumbo og Mr. Martin and his Big Horns.  Joe Rusi hadde spilt inn sin andre CD i New Orleans som den forrige og var enda mer New Orleans infisert enn tidligere noe tittelen Tout le Monde skulle være bevis på. Ronny Aagren som med sitt første band og tre turer til USA også var påvirket av the crescent city og digget gumbo kanskje mer enn vår norske lapskaus. Ronny elsker gospel som han beviste i Precious Lord på sinførste CD! Mannen kan virkelig synge! Mr. Martin and his Big Horns gav oss noen flotte blåserarrangement så selv far var på vei til dansegulvet. Meget bra arbeide fra disse tre utgivelsene!!  

 

Vi gleder oss blått og godt til bluesens 2018!

 

Jan-Christian

Sunday, February 05, 2017

Ta en tur til bluespoeten.com

Jeg liker å høre fra mine lyttere om ros og ris - ønsker angående musikk eller om du har en historie å fortelle. 

Åmål Bluesfetival - juli 2016